• Væksten vil blive hæmmet af begrænsninger i levering af hardware.
  • Nøglen til minearbejdere vil være at forberede sig på et muligt BTC-fald.
  • 2021 kan bringe konsolidering til minesektoren.
  • Ingen større teknologisk innovation i sektoren anslås til dette

Bitcoin (BTC) minedrift har haft et par mindre rentable år. Efter højdepunkterne i slutningen af ​​2017 og begyndelsen af ​​2018 faldt rentabiliteten i marts 2020 til så lidt som 0,0693 USD pr. Dag for hver 1 THash minedrift (efter at have været USD 3.139 i januar 2018).

Med tyremarkedet i slutningen af ​​2020 er prisen på bitcoin dog steget stærkt, og med det er minedriftens rentabilitet støt steget til USD 0,222, hvilket repræsenterer en stigning på 200% siden majs Bitcoin-halvering. I betragtning af at analytikere hævder, at bitcoins pris stadig har en vej tilbage til at stige, er dette naturligvis opmuntrende nyhed for minesektoren, der ser ud til at have en konsekvent bedre 2021 end 2020.

Dette er, hvad stort set alle inden for mineindustriens estimater vil ske, med branchetal, der fortæller Cryptonews.com, at de forventer, at sektoren vil ekspandere kraftigt i 2021. De forventer også at se en grad af markedskonsolidering inden for rummet, og selvom det er usandsynligt. at det nye år vil give minedrift tekniske nyskabelser, er det muligt, at vi bliver vidne til et gradvist skift til vedvarende energikilder samt fremkomsten af ​​regulering, der specifikt vedrører minedrift.

Prisvækst i Bitcoin = vækst i minedrift

Stigningen på 200% i minedriftens lønsomhed siden maj er et lærerigt tal, da prisen på bitcoin steg med mere end 230% inden for samme tidsramme. Dette er ret stærkt bevis for, at bitcoin-prisstigninger fortsætter med at drive minedriftens rentabilitet på trods af halveringen i 2020.

Med andre ord, forudsat at prisen på bitcoin stiger til for eksempel USD 100.000 inden udgangen af ​​2021, udvides minesektoren parallelt.

”Da BTC fortsætter med at nå nye heltidshøjder, vil minesektoren fortsætte med at vokse i et rekordhurtigt tempo. Når flere minearbejdere kommer ind, vil netværkets hashkraft også sætte nye højder, ”sagde Peter Novak, præsident for USA-baserede minedrift Blockcap.

Dette er stort set konsensusudsigten blandt branchedeltagere, skønt Tim Rainey, Chief Financial Officer for USA-baseret kraftværk-kryptomining hybrid Greenidge Generation, sagde, at vi muligvis kan se en midlertidig nedgang i begyndelsen af ​​2020.

”Bitcoins hash-hastighed og vanskeligheder vil fortsætte med at følge prisen gennem 2021 på trods af nogle midlertidige fald i hash-hastighed nær begyndelsen af ​​året, da ældre generations maskiner, hvoraf de fleste er baseret uden for Nordamerika, går offline,” fortalte han Cryptonews. com.

Komplikationer og vanskeligheder

Dette rosenrøde billede er dog kompliceret af en række faktorer. For det første er der den altid tilstedeværende mulighed for, at bitcoins pris kan tage et betydeligt dyk i 2021.

”I minesektoren, som kræver gearing for at kunne operere i stor skala, vil nøglen for branchedeltagerne være at styre deres gearing og være forberedt på enhver tilbageførsel,” sagde Peter Novak. „Hvis vi ser [en stor] tilbagetrækning igen, vil overleverede mineselskaber føle reel smerte om 12 til 18 måneder.“

Relateret til dette er det faktum, at indgangen til sektoren vil blive begrænset af det stigende behov for at have en langsigtet, bæredygtig forretningsmodel med minebelønninger til et lavt niveau på BTC 6,25 (og som igen halveres i 2024). Dette er opfattelsen af ​​Igor Runets, administrerende direktør / medstifter af BitRiver, en stor udbyder af colocation-tjenester til kryptokurvedrift i Rusland og SNG-lande.

Han fortalte Cryptonews.com, „Stigningen i bitcoins valutakurs i år vil se en anden effekt på minesektoren end tidligere … kun de forretningsmodeller, der er designet på lang sigt, vil være i stand til at lykkes.“

Runets er en anden figur, der forudsiger, at vi kan være vidne til et indledende og midlertidigt fald i vanskeligheder, da mindre effektive minemaskiner og operationer går offline. Samtidig sagde F2Pools Qingfei Li, at væksten i minesektoren også vil blive hæmmet af begrænsninger i udbuddet af minedrift hardware, som åbenlyst er blevet strammet yderligere af coronaviruspandemien.

”Minesektoren vil vokse i [dette] år. Men det er vanskeligt at se hurtig vækst i slutningen af ​​2017 til første halvdel af 2018, fordi producentens produktionskapacitet er begrænset, ”sagde han til Cryptonews.com.

Konsolidering, skift væk fra Kina

På grund af stramning af fortjenstmargener og løbende stigninger i minedriftens vanskeligheder er det sandsynligt, at 2021 kan bringe konsolidering til minesektoren. Dette betyder, at vi vil se mindre operationer enten falde væk eller fusionere med større operationer, da nogle få store spillere tager en større del af minedriftstærte.

”Vi forventer at se mere konsolidering for at udnytte de driftseffektiviteter, der følger med skalaen. Med det i tankerne, selvom Blockcap allerede er en af ​​de største minedrift i Nordamerika, ser vi aktivt på at erhverve andre bedste minearbejdere i klassen, ”sagde Peter Novak.

Blockcap blev grundlagt først i slutningen af ​​2020 og er et produkt af denne konsolideringsproces, da det fusionerede infrastrukturen og ressourcerne i fem allerede eksisterende minedrift.

På den anden side vil det igangværende skift væk fra Kina fortsætte i 2021 og medføre en række yderligere fordele ud over større geografisk spredning.

”Vi kan også se en reduktion i de sæsonmæssige svingninger i sværhedsgrad, da kryptovaluta-minedrift bliver mere og mere institutionaliseret og mindre Kina-centreret,” sagde Tim Rainey.

Nye teknologier? Vedvarende energi?

Du kan forvente, at når minesektoren bliver varmere og mere konkurrencedygtig, vil ny minedrifthardware og -teknologier dukke op i 2021. Det ser dog ikke ud til at være tilfældet, i det mindste ikke hvis du håber på et betydningsfuldt gennembrud eller innovation.

”Der er hidtil ikke hørt om nogen større teknologisk innovation i minesektoren [i 2021],” siger Qingfei Li.

Igor Runets er enig og antyder, at der ikke vil være „væsentlige forbedringer i effektiviteten af ​​minedrift hardware“ i 2021. Han anslår imidlertid, at der vil være en jævn overgang til mere miljøvenlig minedrift.

”Vi vil se en betydelig stigning i interessen, især fra institutionelle investorer, for grønnere kryptokurvedrift. Vi i BitRiver mener, at fremtiden for kryptokurvedrift vil være mere bæredygtig, ”sagde han.

Tim Rainey forudser også en større anvendelse af vedvarende energi på trods af manglen på store teknologiske fremskridt.

”Teknologien til minedrift af Bitcoin vil ikke se nogen væsentlig ændring. Med hensyn til energitendenser bruger de fleste minedrift i kryptokurrency i Nordamerika renere alternativer til kul eller olie, og jeg tror, ​​at det kun vil stige i 2021, ”forklarede han.

Når det er sagt, har Qingfei Li mistanke om, at brugen af ​​vedvarende energi stadig vil være relativt lille i 2021, på trods af en vis ekspansion. ”Anvendelsen af ​​vedvarende energi i minedrift er endnu ikke moden,” sagde han.

Forordning nært forestående

Endelig med den amerikanske Securities and Exchange Commission, der tager Ripple ved hornene, og EU offentliggør sin lovgivningsmæssige ramme om blockchain / crypto, er det muligt, at 2021 også kan være vidne til ankomsten af ​​regler, der specifikt retter sig mod minedrift. Imidlertid er der få tal inden for branchen klare over, hvordan en sådan regulering faktisk vil se ud.

”Vi kan muligvis se flere regler specifikt til kryptovaluta-minedrift, efter at mere presserende regler om brugen af ​​kryptokurrency er blevet afsluttet,” sagde Tim Rainey.

”I juli 2020 underskrev den russiske præsident Vladimir Putin loven om“ digitale finansielle aktiver og digital valuta ”, som træder i kraft i januar 2021. Selv om lovforslaget ikke nævner kryptokurvedrift i nogen form, søger Ruslands finansministerium at læg nogle regler for kryptokurvedrift, ”tilføjede Igor Runets.

Uanset hvad fremtidige minedriftbestemmelser vil fastsætte, er det sikkert at satse på, at minesektoren udvides i 2021 sammen med udvidelsen af ​​kryptomarkedet. Og mens muligheden for prisfald altid gør minedrift til en potentielt risikabel indsats, synes denne risiko at være faldende, da flere institutioner og virksomheder bevæger sig mere generelt ind i bitcoin og krypto.

Kategorien: Bitcoin