Bitcoin is terug rond de $11.600, terwijl Chainlink met meer dan 7% stijgt. De dagelijkse sterren altcoins zijn Cosmos, Bytom, Band Protocol en PolkaDot met meer dan 40% dagelijkse winst.

Bitcoin en de meeste altcoins met grote kap zijn hersteld van de prijsduiken van gisteren. De meeste altcoins zijn echter nog ver verwijderd van de hoogtepunten van de afgelopen week.

Bitcoin terug naar $11.600

De grootste cryptocurrency door markt GLB ondergedompeld aan de $11.400 steun na een andere mislukte poging om $12.000 terug te winnen. De neusvleugel leek wat steil, en de speculaties namen toe dat BTC misschien een CME-hiaat van $9.600 wil dichten.

Zoals CryptoPotato meldde, benaderde de Bitcoin futures geaggregeerde open rente een ATH-cijfer van $5 miljard. Toch is de algemene trend dalend, waarbij de meeste handelaren hun posities sluiten in plaats van nieuwe te openen.

Vanuit een technisch gezichtspunt worstelt Bitcoin nu met een significante ondersteuning die het resistentiegebied op $11.600 heeft doen omslaan. In het geval dat Bitcoin het resoluut overwint, is het volgende weerstandsniveau waarschijnlijk $11.800 voordat er weer een stand-off komt met de psychologische lijn van $12.000 en $12.100. Ter herinnering, Bitcoin zag afgelopen maandag een valse doorbraak, met een piek van 12.500 dollar, maar verloor deze snel.

Als Bitcoins opnieuw duikt, wacht de eerste ondersteuningslijn op $11.400 – het niveau van waaruit BTC gisteren stuiterde. Mocht de asset eronder breken, dan volgt er nog $11.200 en $11.000.

Large-Cap Alts herstellen, DOT Fires Motoren

Na wat controverse rond zijn noteringstijd, schommelde het DOT-muntje tot meer dan $4, wat ongeveer 40% op de dag is. DOT behoort tot PolkaDot, een project dat een brede interesse in de crypto-gemeenschap heeft. Het project voltooide zijn tweede muntenverkoop een maand geleden, na een eerste verkoop in 2017.

Naast DOT hebben de meeste altcoins zich ook hersteld van de dips van gisteren, maar nog steeds ver verwijderd van het hoge niveau van 2020. Ethereum dook naar $378 maar schommelde naar bijna $400 in slechts een paar uur. Hoewel, ETH werd daar verworpen en heeft teruggekeerd naar $387 vanaf het schrijven van deze regels.

Ripple is terug naar meer dan $0,28, terwijl Chainlink meer dan 7% van zijn waarde wint. LINK heeft de Bitcoin Cash overtroffen, die iets in het rood staat en opnieuw de 5e grootste digitale asset is per marktkapitalisatie.

Cosmos is de meest indrukwekkende winstbron van de dag, met een prijsstijging van 28%. Het team achter het project deelde gisteren verschillende mijlpalen – waaronder „drie miljoen blokken, 125 validators, en $1,5 miljard aan beveiligde waarde“.

Balancer (20%), Bytom (19%), NEM (17%), Kusama (16%) en Band Protocol (15%) verhogen ook hun respectievelijke waarde met dubbele cijfers. Interessant is dat de gegevens van het analytische bedrijf Santiment de meest recente BAND-prijspomp koppelen aan het volume van de sociale media met betrekking tot het actief. Volgens het bedrijf was de sociale piek een „voorbode“ van de prijsstijging.

Golem en Augur, na het zien van fatsoenlijke stijgingen gisteren, zijn vandaag met respectievelijk 16% en 12% aan het herleiden. ICON (-10%), Flexacoin (-7,5%), 0x (-7%), KuCoin aandelen (-6%) en Holo (-5,5%) staan ook in het rood.

Kategorien: Bitcoin